• OBJAVLJENO: 27.10.2015.
38.redovna sjednica Vlade BPK-a Goražde
Odobrena sredstva za kupovinu zemljišta za izgradnju stambeno-poslovnih objekata “Lamela H3 i H4”

IMG_9723

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goraže danas je održala 38.redovnu sjednicu.

Razmatrajući na početku sjednice materijale iz oblasti Ministarstva za privredu, Vlada je dala  saglasnost na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u ovom ministarstvu, te saglasnost na Izmjenu i dopunu Plana i programa Direkcije za ceste Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2015.godinu, u koji su uvrštena sredstva od GSM licence u iznosu od 400.000 KM.

Saglasnost Vlade dobio je i Program podrške firme„Mesopromet“ d.d. Goražde za 2015.godinu u iznosu od 23.000 KM, kao i Program utroška sredstava Ministarstva za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline sa ekonomskog koda „Tekući transferi neprofitnim organizacijama“ u iznosu od 20.000 KM.

Vlada je danas razmatrala i usvojila izvještaje o izvršenju operativnog i finansijskog plana rada JZU Kantonalna bolnica Goražde za 2014.godinu i prvih šest mjeseci ove godine, koji su upućeni Skupštini na usvajanje.

U skupštinsku proceduru upućen je i Finansijski plan JU „Služba za zapošljavanje BPK-a Goražde“ za 2016.godinu koji je takođe dobio saglasnost Vlade.

IMG_9735

Vlada nije imala primjedbi ni na Izvještaj o radu Ministarstva za unutrašnje poslove Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za septembar 2015. godine. Prema riječima resornog ministra, u ovom periodu zabilježeno je smanjenje broja krivičnih djela te su pojačane aktivnosti policijskih patrola u oblasti sigurnosti saobraćaja. Rezultat ovih aktivnosti su 585 izdatih prekršajnih naloga, što je za 340 prekršajnih naloga više nego u septembru 2014.godine.

Ministarstvo unutrašnjih poslova BPK Goražde dobilo je saglasnost Vlade za raspisivanje ponovnog Javnog poziva za prodaju službenih motornih vozila Ministarstva putem javnog nadmetanja-licitacije, uz korekciju prvobitno utvrđenih početnih cijena, te saglasnost za potpisivanje ugovora o prodaji dva i nabavci jednog službenog motornog vozila.

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila i izvještaje o radu osnovnih i srednjih škola s područja BPK Goražde za školsku 2014/2015.godinu.

Donesena je Odluka o utvrđivanju konačnog Plana raspodjele sredstava za sufinansiranje projektnih aktivnosti omladinskih udruženja za 2015.godinu, te odobrena sredstva u iznosu od 6.480 KM za projekte 4 omladinska udruženja koja su zadovoljila kriterije javnog poziva.

Vlada je odobrila i 5000 KM JU Zavod za javno zdravstvo za nabavku 300 doza vakcina protiv sezonske gripe.

IMG_9737

 

Premijer je dobio saglasnost Vlade da sa privrednim društvom „Okac“ zaključi Ugovor o izvođenju radova na redovnom održavanju regionalne ceste R-448 Potkozara-Goražde-Hrenovica za 2015.godinu u iznosu od 132.140 KM.

Ovoj firmi i privrednom društvu Goraždeputevi“ Vlada je odobrila plaćanje računa po okončanim situacijama za izvedene radove na modernizaciji i rekonstrukciji puta R 448 Potkozara-Goražde-Hrenovica, dionica Kriva Draga-Jabuka u dužini od 1,25  i 1,7 kilometara.

Odobrena su takođe i sredstva za podsticaj poljoprivrednoj proizvodnji u ukupnom iznosu od 17.052 KM za sufinansiranje obaveza po osnovu doprinosa za obavezno socijalno osiguranje zaposlenih u poljoprivredi.

Saglasnost Vlade za pokretanje procedure izvođenja radova u anexu škole, odnosno u područnoj školi u Jabuci, danas su dobile MSŠ „Enver Pozderović“ Goražde i OŠ „Ustikolina“ Ustikolina, dok je OŠ „Husein ef. Đozo“ Goražde dobila saglasnost za nabavku opreme za produženi boravak učenika, a Srednja tehnička škola „Hasib Hadžović“ za popunu upražnjenog radnog mjesta.

Vlada je na današnjoj sjednici razriješila te ponovo imenovala članove Skupštine JP RTV BPK-a Goražde.

Odobrena su redovna novčana sredstva Sportskom savezu BPK za mjesec septembar.

Vlada je odobrila i sredstva nosiocima sportskih aktivnosti za dodatne djelatnosti, po 2000 KM Ženskom odbojkaškom klubu „Goražde“ i Aldinu Mićivodi, članu Karate kluba „Goražde“ za nastup na Svjetskom karate prvenstvu u Indoneziji.

Na prijedlog Ministarstva za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline, Vlada je donijela odluke o odobravanju kupovine zemljišta za izgradnju stambeno-poslovnih objekata „Lamela H3“ i „Lamela H4“ u Goraždu.

Na kraju sjednice, Vlada je odobrila sredstva za sufinansiranje projekata općina u sastavu BPK. U općini Goražde Vlada će sufinansirati projekt sanacije klizišta u naselju Grabovik, te dva projekta u općini Pale u Federaciji BiH.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.