• OBJAVLJENO: 28.10.2015.
Premijer BPK Goražde i direktor firme "Wald Projekt" potpisali Ugovor o izradi šumsko-privredne osnove
Vrlo važan dokument u gospodarenju državnim šumama

IMG_9838

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković i direktor privrednog društva „Wald  Projekt“ d.o.o. iz Bosanske  Krupe  Ismet Sendić potpisali su danas Ugovor  za  izradu šumsko – privredne  osnove  za  državne  šume  i  šumska  zemljišta  ŠGP  “Bosansko – podrinjskog” .

Potpisivanju ovog ugovora, prisustvovao je i ministar za privredu Esed Radeljaš.

Prema riječima ministra privrede, ovaj dokument je od velikog značaja budući da se šumsko –privredna osnova radi na period od deset godina. Kako postojeća ističe 2017.godine, Ministarstvo za privredu je krenulo na vrijeme sa izradom novog dokumenta.

„U skladu sa javnim nabavkama provedena je konkursna procedura i izbrana je ova firma kao najjeftinija. Radi se o iznosu od 315.670 KM, taj iznos je sa PDV-om i danas pristupamo potpisivanju ugovora, a firma „Wald Projekt“ se obavezuje da će to izvršiti u zakonski predviđenom roku“- riječi su ministra Radeljaša.

Kako je danas istaknuto, riječ je o renomiranoj firmi, registrovanoj prije 12 godina koja je radila šumsko-privrednu osnovu za cijelu BiH, pa čak i državnu inventuru BiH.

„Nadam se da će Kanton iza nas imati jednu kvalitetnu šumsko-privrednu osnovu. Mi smo preuzeli izuzetno odgovoran posao, jer od našeg posla ovisi buduće poslovanje šumsko-privrednog javnog preduzeća. Dakle, ono stanje koje mi utvrdimo na terenu, na osnovu njega radimo planove, a na osnovu tih planova javno preduzeće gospodari šumama. To je jedan izuzetno složen i komplikovan posao“- istaknuo je direktor firme „Wald Projekt“ Ismet Sendić.

Bosansko-podrinjski kanton Goražde bi do kraja augusta, najkasnije do 15.septembra iduće godine mogao dobiti novu šumsko-privrednu osnovu za državne šume i šumska zemljišta, nešto ranije od predviđenog roka.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.