• OBJAVLJENO: 22.12.2015.
Ministar za privredu  Esed Radeljaš posjetio farmera Izeta Dedovića
Za asfaltiranje puta do farme na Lastavicama Ministarstvo za privredu izdvojilo 7.500 KM

IMG_1145

Ministar za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Esed Radeljaš posjetio je danas  jednog od najvećih farmera na prostoru našeg kantona Izeta Dedovića čija se farma, koja broji više od 30 krava nalazi u naselju Lastavice kod Goražda. Izet je jedan od najvećih proizvođača mesa, a mlijeko otkupljuje „Milkos“.

Povod posjete je asfaltirana dionica puta u dužini od 115 metara koja vodi do ove farme za čije je asfaltiranje Ministarstvo za privredu BPK Goražde izdvojilo finansijska sredstva u iznosu od 7.500 KM, dok je općina Goražde izdvojila 20 posto sredstava za realizaciju ovog projekta.

Ministarstvo za privredu prepoznaje značaj ulaganja u putnu infrastrukturu i prema riječima ministra Eseda Radeljaša ovo ministarstvo će i u narednom periodu biti na usluzi.

„Kada sam došao na čelo Ministarstva za privredu dobio sam informaciju da ovdje postoji  jedna od najvećih farmi krava,  da je put nepristupačan  i da ne može kamion koji odvozi mlijeko doći do farme. Ja sam tada obećao da ću to asfaltirati. Ovakvim ljudima treba pomoći i ovim putem želim da kažem da sam svima kojima je potrebna pomoć na usluzi“-riječi su ministra za privredu Eseda Radeljaša.

Pored riječi zahvalnosti ministru na realizaciji ovog projekta, porodica Izeta Dedovića kazala je da su riješili jedan od najvećih problema s kojim su se suočavali obzirom da je s prvim padavinama prijevoz vozila do ove farme bio otežan.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.