• OBJAVLJENO: 22.12.2015.
Okončani radovi na sanaciji klizišta u Graboviku
Za realizaciju ovog projekta izdvojeno 500.000 KM

100_8344

Predstavnici Vlade Bosansko-podrinjskog kantona i općine Goražde posjetili su danas naselje Grabovik u kojem su danas zvanično okončani radovi na sanaciji klizišta. Radi se o jednom veoma značajnom projektu kako za ovu lokalnu zajednicu, tako i za mjesne zajednice Goražde I i II.

Projekat u vrijednosti od 500.000 KM realizovan je uz pomoć UNDP-a, a sredstva za učešće u iznosu od 10 posto obezbijedila je Općina Goražde, uz pomoć Vlade BPK Goražde. Kako je ovom prilikom istaknuto, Vlada će i dalje podržavati projekte lokalnih zajednica.

„Vlada je finansijski podržala onaj dio koji je općina morala sufinansirati u odnosu na UNDP i mislim da je ovo opravdalo uloženi novac. Konkretno, kada govorimo o lokalitetu Podhranjenskog potoka mogu reći da je ovo dobra stvar, prije svega, što smo značajno sanirali jedno od većih klizišta u ovoj lokalnoj zajednici i Kantonu. Uz Podhranjenski potok vezuje se i projekat kojeg smo započeli sa Fondom za zaštitu okoliša, a to je završna faza izgradnje prečistača otpadnih voda, koji bi se trebao zaokružiti u narednoj godini. Naravno, uz ove projekte lokalne zajednice, a to su ostale faze za rješavanje pitanja Podhranjenskog potoka, Vlada BPK Goražde će i dalje biti na usluzi građanima i lokalnoj zajednici u kapacitetu koliko je to moguće“-istaknuo je premijer BPK Goražde Emir Oković.

100_8351

Prema riječima načelnika općine Goražde Muhameda Ramovića, realizacijom ovog projekta rješena su tri problema, a slijedi izgradnja i druge dvije faze.

„To je klizište u naselju Grabovik, ukoritili smo Podhranjenski potok na jedan najsavremeniji način, a treće dobili smo jedan urbani dio jer ćemo ovdje izgraditi i park, te nam ostaje mogućnost i za neke druge sadržaje. Želimo da uradimo još dvije faze prema gradu i prema industrijskoj zoni „Pobjeda koje ćemo raditi sa projektom Svjetske banke koji je prošao, a  obavezu  prema ovom projektu ima i hidroelektrana Višegrad prema potpisu iz 1991. godine“- kazao je načelnik općine Goražde Muhamed Ramović.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.