• OBJAVLJENO: 30.12.2015.
Održan drugi nastavak 8. i nastavak 9. redovne sjednice Skupštine BPK-a Goražde
Usvojen Zakon o inspekcijama u BPK Goražde i Izvještaj o radu i poslovanju JP Bosansko-podrinjske šume

IMG_1349

Skupština Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je održala drugi nastavak 8. te nastavak 9. redovne sjednice. Na oba nastavka sjednica razmatrana je po jedna tačka dnevnog reda.

S obzirom da je na 8. redovnom zasjedanju Skupštine provedena rasprava o Izvještaju o radu i poslovanju JP Bosansko-podrinjske šume d.o.o. Goražde za 2014.godinu poslanici u Skupštini su većinom glasova usvojili ovaj izvještaj.

U nastavku 9. redovne sjednice Skupština je razmatrala Prijedlog zakona o inspekcijama u BPK Goražde.

Rasprava o prijedlogu ovog zakona održana je na ranije započetoj 9. sjednici, kada je uložen veći broj amandmana na ovaj zakon. To je bio i razlog zbog kojeg je izjašnjavanje o ovom zakonu odgođeno kako bi se Vlada BPK-a Goražde mogla očitovati o predloženim amandmanima.

Određen broj amandmana koje je uložila poslanica Edita Velić (DF) je prihvaćen, dok amandmani koje je uložio poslanik Suad Došlo (SDP) nisu usvojeni ni nakon pojedinačnog glasanja Skupštine za svaki od amandmana.

Nakon ovoga, Zakon o inspekcijama u BPK Goražde većinom glasova je usvojen, zajedno sa amandmanima koji su postali njegov sastavni dio.

IMG_1351

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.