• OBJAVLJENO: 17.02.2016.
Na tragu jednog nesvakidašnjeg predavanja
ŽIVOT UTEMELJEN NA HUMANISTIČKIM VRIJEDNOSTIMA

Predavanje

Đaci završnih razreda Srednje mješovite škole „ Enver Pozderović“ i Osnovne škole „ Fahrudin Fahro Baščelija“u Goraždu, prisustvovali su jednom neobičnom i nesvakidašnjem predavanju koje će sigurno pamtiti i o kome će razgovarati.

Profesor sporta i tjelesnog odgoja mr.sci Armin Topalović tokom susreta sa njima govorio im je o osnovnim životnom mudrostima i vlastitim iskustvima koje je stekao za nepunih 34 godina života u koje je smjestio završen fakultet, magisterij i u isto vrijeme desetine osvojenih medalja na takmičenjima u Bosni i Hercegovini, Evropi i svijetu.

Armin je majstor karatea, crni pojas 4. Dan, a sa klubom “Perfekt“ ( Sarajevo) osvojio je mnogostruka priznanja.

No, sportsko iskustvo je bilo samo dio njegove priče mladima Goražda u kome je rođen, priče zasnovane na izrekama i mudrostima koje jesu napisane i prije njegovog rođenja, ali su bezvremene i pozivaju na koračanje krož život zasnovano na najvećim humanističkim vrijednostima.

Ovo izuzetno, motivaciono predavanje koje su organizovala vijeća roditelja pomenutih škola, a podržali resorno kantonalno ministarstvo obrazovanja i Centar za kulturu Goražde, goraždanski srednjoškolci i osnovci pozdravili su sa zasluženim aplauzima.

S.K
S.T ( foto)

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.