• OBJAVLJENO: 26.02.2016.
Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport
Prijem za odgajatelje koji će učestvovati u realizaciji Programa predškolskog odgoja i obrazovanja

IMG_2358

Ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga jučer je upriličio prijem za direktore predškolskih ustanova i odgojno-obrazovne radnike koji će učestvovati u realizaciji Programa predškolskog odgoja i obrazovanja za djecu pred polazak u školu.

Povod za prijem bio je da se ukaže na važnost dobro organizovanog odgojno-obrazovnog rada sa djecom, s posebnim akcentom na aspekte sigurnosti i zdravlja djece, te pripremu za učenje i prilagođavanje školskoj sredini.

U realizaciju Programa za djecu koja nisu obuhvaćena redovnim vidom predškolskog odgoja i obrazovanja bit će uključena stručna lica sa evidencije Službe za zapošljavanje, istaknuto je ovom prilikom.

Resorni ministar je podsjetio da realizacija plana i programa počinje u srijedu 2. marta 2016. godine, prema rasporedu kojeg su utvrdili direktori predškolskih ustanova u dogovoru s roditeljima djece koja će učestvovati u Programu.

Prema podacima Ministarstva, u ovogodišnjem Programu učestvovat će 254 djece koja će biti raspoređena u 14 odgojno-obrazovnih grupa.

Odgojno-obrazovni radnici iskazali su zadovoljstvo na ukazanoj prilici da učestvuju u ovom Programu, te su iskazana pozitivna očekivanja u vezi s realizacijom samog plana aktivnosti predviđenih Programom.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.