• OBJAVLJENO: 22.04.2016.
Prva radna posjeta Obrtničkoj komori BPK-a
Ministar za privredu održao sastanak s predstavnicima Obrtničke komore

IMG_3838

Ministar za privredu Meho Mašala danas je održao svoj prvi radni sastanak s predstavnicima Obrtničke komore Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Na sastanku je razgovarano o planovima Obrtničke komore u 2016. godini te mogućnostima podrške resornog ministarstva u razvoju sektora obrta i poduzentištva.

– Ministarstvo u ovoj godini svakako provodi intenzivne aktivnosti usmjerene na pomoć svim privrednim granama. Ovaj današnji sastanak usmjeren je na Obrtničku komoru i razgovore o problemima sa kojima se susreću, kao i planiranim projektima koje žele da realizuju u ovoj godini, naravno u okviru budžeta koji nam je dostupan i raspoloživ. Svjesni smo da su sredstva ograničena, ali ćemo se potruditi da rezultati budu što bolji – kazao je ministar Mašala.

IMG_3841

Predstavnici Obrtničke komore izrazili su potrebu za podrškom u stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta za poduzetništvo i obrt kroz podsticaje za zapošljavanje, pravnu sigurnost i mogućnost za ekonomsku održivost.

Predsjednik Obrtničke komore Saudin Hadžić upoznao je ministra s pitanjima od značaja za rad obrtnika i Obrtničke komore, među kojima je posebno istaknuto pitanje podsticaja za razvoj obrta u ovoj kalendarskoj godini.

Razgovarano je i o planovima za osnivanje revolving fonda za potrebe obrtnika.

– Cilj je da vidimo koliko Ministarstvo za privredu može da izdvoji sredstava da bi se taj revolving fond oformio, a Obrtnička komora će učestvovati u tom projektu, a i Oxfam takođe. Ta sredstva ćemo gledati da nekako usmjerimo prema obrtnicima u vidu kredita uz neku minimalnu kamatnu stopu – pojasnio je predsjednik Obrtničke komore.

Predstavnici obrtnika upoznali su ministra s planiranom posjetom članova Obrtničke komore BPK-a sajmu privrede koji se održava u Budimpešti u periodu od 08 – 11.05.2016. godine.

Resorni ministar iskazao je podršku obrtnicima i Obrtničkoj komori, kao i očekivanja da će uložena poticajna sredstva rezultirati ispunjenjem zacrtanih ciljeva, među kojima su najvažniji održanje stabilnosti i otvaranje novih radnih mjesta u ovom sektoru.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.