• OBJAVLJENO: 30.04.2016.
Svečano puštena u rad rasvjeta na šetalištu “Mustafa Muratspahić”

1 (1)

Nakon što je potpisan Ugovor o ustupanju radova na izgradnji javne rasvjete na šetalištu ”Mustafa Muratspahić” sa firmom ”BAHEN – GRADNJA” d.o.o. Sarajevo, te završeni radovi, sinoć je u prisustvu zvanica i gostiju svečano puštena u rad novoizgrađena rasvjeta na šetalištu ”Mustafa Muratspahić”.

Riječ je o projektu izgradnje javne rasvjete na šetalištu od Gun-Gor parka nizvodno uz obalu rijeke Drine u dužini od jednog kilometra u sklopu kojeg je postavljena savremena LED rasveta sa efektom maksimalne štednje. Ukupna vrijednost projekta je 110.000,00 KM, za koji su sredstva zajednički obezbijedili Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH i Općina Goražde.

Prilikom ove svečanosti načelnik općine Goražde dr.sci. Muahmed Ramović je istakao veliki značaj implementacije ovog projekta kojim se osvijetlilo šetalište koje koristi veliki broj građana, a samim tim dodatno je uljepšan ovaj dio grada – ”Ono čemu težimo i o čemu svakodnevno govorimo jeste da će Goražde biti najljepši, najuređeniji i najudobniji grad za življenje i ovim projektom to još jednom potvrđujemo. Realizacija mnogobrojnih projekata pokazuje da idemo ka pomenutom cilju, jer Goražde i naši građani to zaslužuju. Ukupna vrijednost projekta je oko 110.000,00 KM od čega smo dobili 45.000,00 KM od Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH, a ostalih 65.000,00 KM finansirala je Općina kroz Budžet za 2016. godinu. Mislim da smo ispunili želje građana, kao i savjeta mjesnih zajednica koji su to kandidirali i mislim da je projekat opravdan. Ono što nas dodatno raduje jeste da su u okviru ovog projekta ugrađene štedne LED sijalice koje se proizvode u Goraždu i to je još jedan dodatni motiv da i dalje radimo na ovakvim i sličnim projektima. Zadovoljni smo i firmom ”BAHEN – GRADNJA” koja je završila radove u roku.”

2 (1)

Da se radi o značajnom projektu koji će doprinjeti ugodnijem življenju građana naglasio je premijer Vlade BPK Emir Oković – ”Radi se o veoma značajnom projektu koji doprinosi ostvarenju onih ciljeva koje je postavila Općina Goražde i Vlada BPK ispred sebe, a to je da napravimo Goražde i BPK mjestom ugodnog življenja. Znamo da je ovo projekat koji je podržao Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH, jedna od institucija sa nivoa Fedracije koja je ukupno na području našeg Kantona u prošloj godini odobrila 12 projekata i ovo je jedan od tih, koji je definitivno dobar projekat za građane Goražda.”

Zadovoljstvo realizacijom pomenutog projekta, u ime građana mjesne zajednice Goražde II, iskazao je predsjednik Savjeta ove mjesne zajednice Remzija Salković – ”Vrlo vrijedan projekat i svaki projekat koji služi građanima treba podržati. Savjet naše mjesne zajednice obnavlja zahtjev za ovaj projekat u zadnje tri godine i  evo napokon došlo je vrijeme da se izgradi ova rasvjeta, zahvaljujući Vladi BPK, načelniku općine Goražde i službama Općine i mi smo prezadovoljni.”

www.gorazde.ba

3 (1)

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.