• OBJAVLJENO: 11.05.2016.
NABAVLJEN NOVI APARAT ZA ODJEL GINEKOLOGIJE U KANTONALNOJ BOLNICI GORAŽDE

 

K.bolnica

Od danas je Odjel za ginekologiju pri Kantonalnoj bolnici u Goraždu bogatiji za novi aparat koji će uveliko olakšati i poboljšati rad, ali i pružiti bolju zdravstvenu zaštitu pacijentima. Zahvaljujući kantonalnoj Vladi, Ministarstvu zdravstva ali i menadžmentu bolnice, nabavljen je histeroskop – instrument za dijagnostičke pretrage materice, za koji je obezbijeđeno ukupno 12.500 KM.

„Riječ je o opremi, odnosno aparatu pomoću koje će se moći vršiti unutrašnji pregledi kanala grlića materice, uzimati biopsija, uklanjati polipi i drugo, ali i vršiti pregledi steriliteta i drugih anomalija“- kaže direktor Kantonalne bolnice dr. Fuad Rovčanin.

Fuad Rovcanin

U posljednje vrijeme došlo je do poboljšanja usluga koje se pružaju pacijentima, zahvaljujući menadžmentu ove zdravstvene ustanove koji nastoji osigurati sredstva za nabavku novih aparata, ali i zahvaljujući podršci i finansijskim sredstvima koje izdvaja i Vlada BPK Goražde, te drugi donatori.

„Zahvaljujem se ovom prilikom firmi “Emka Bosnia” koja je nedavno donirala sredstva u iznosu od 13.000 KM za nabavku hematološkog brojača, ali i kantonalnoj Vladi koja u svom Budžetu izdvaja sredstva i pruža nam podršku u radu“ kazao je Rovčanin.

Prioritet u narednom periodu bit će nabavka opreme za operacionu salu, Urgentni centar i druga neophodna sredstva za rad kako bi se pružila bolja usluga građanima BPK Goražde.

radio gorazde

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.