• OBJAVLJENO: 23.05.2016.
Zajednički projekt Vlade BPK-a , Općine Goražde i stanara zgrada
Započela sanacija fasada u ulici Prve slavne višegradske brigade

IMG_2222

Nakon što je potpisan ugovor o sufinansiranju saniranja fasada u ulici Prve slavne višegradske br. 3 – 5 i 7 – 9 – 11  u Goraždu sa firmom Goraždestan d.o.o. Goražde, danas su predstavnici Općine Goražde i Vlade BPK Goražde posjetili radove na licu mjesta i uvjerili se da projekat napreduje jako dobro, te da će u zadatim rokovima radovi biti završeni.

Ugovor u ime Općine Goražde kao naručioca, sa v.d. direktoricom firme Goraždestan d.o.o. Goražde Mersidom Fidahić potpisao je načelnik dr.sci. Muhamed Ramović.

Riječ je o projektu utopljavanja i uređenja fasade u ulici Prve slavne višegradske koji se odnosi na ulaze br. br. 3 – 5 i 7 – 9 – 11, kojim će se postići energetska efikasnost, odnosno osigurati ušteda toplotne energije za stanare, a samim tim će i zgrada dobiti mnogo ljepši izgled. Ukupna vrijednost potpisanog Ugovora je 35.000,00 KM, dok će kompletan projekat koštati oko 105.740,00 KM za koji su sredstva zajednički obezbijedili Vlada BPK-a, Općina Goražde i stanari zgrade koji žive u pomenutim ulazima. Prema potpisanom Ugovoru izvođač radova se obavezuje da će u roku od 60 dana od dana potpisivanja ugovora izvršiti radove.

Obzirom da Vlada BPK-a sufinansira ovaj projekat današnjoj posjeti prisustvovao je premijer Emir Oković.“Prošle godine smo krenuli sa projektima energetske efikasnosti i estetskog uljepšavanja zgrada, shodno tome smo prepoznali ovaj lokalitet. Mi smo željeli sa određenim pilot projektom potencirati ovu priču, a to je naišlo na razumijevanje Općine i kućnih savjeta. Danas prisustvujemo radovima na implementaciji ovog pilot projekta koji implementiramo u saradnji sa nižim nivoima vlasti. Možemo biti zadovoljni  i nastojati da ovu priču proširimo na druge objekte i druge dijelove grada. Ako ukupno gledamo cijeneći aktivnosti u ul. Višegradska, jako brzo ćemo krenuti sa izradom fasada u ul. Titova gdje imamo određene privatne objekte koji su doživjeli određeni oblik rekonstrukcije. Čitav  jedan kvart gradski dobija potpuno jednu drugu sliku.”

“Za mjesnu zajednicu Goražde II ovo su aktivnosti koje su prvi put počele poslije rata. Drago nam je iz više razloga, prvo što će ove zgrade ljepše izgledati  i drugo što će biti toplije i što će smanjiti potrošnja zimskog ogrijeva. Nadamo se da će se ove aktivnosti nastaviti u saradnji sa Vladom BPK  i Općinom. Ovom prilikom se zahvaljujem premijeru i Vladi BPK-a , kao i načelniku i službama za pomoć, jer zajedno vodimo ove aktivnosti. Zahvaljujem se građanima koji imaju razumijevanje prilikom izvođenja radova i nadamo se da će se na vrijeme sve aktivnosti privesti kraju. Rok je 60 dana, a nadamo se da će oni, kako vidim iz ovih aktivnosti, ranije završiti.” – izjavio je Ševko Bukalo, u ime predsjednika Mjesne zajednice Goražde II.

gorazde.ba

IMG_2274

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.