• OBJAVLJENO: 15.06.2016.
Članice Udruženja “Seka” održale sastanak sa predstavnicima Općine Goražde i BPK

1 (1)

U organizaciji Udruženja žena ‘’SEKA’’, danas je u Maloj sali Općine Goražde održan sastanak pod nazivom ‘’Razgovor sa predstavnicima vlasti’’ koji se realizuje u okviru projekta Osnaživanje žena u ruralnim sredinama, kojeg finasira Filia Hamburg, kojem su prisustvovali načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović, ministar za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice BPK Damir Dučić, predsjedavajuća Skupštine BPK-a Goražde Aida Obuća, te predsjednik Savjeta mjesne zajednice Zupčići Edvin Džambegović, kojem je ovom prilikom uručena i zahvalnica za podršku projektu.

Sastanak je organizovan kao završnica postignutih rezultata kroz četiri radionice sa ženama iz mjesne zajednice Zupčići na kojima su imale mogućnost da se upoznaju sa demokratskim procesima i civilnim tehnikama borbe za ženska prava, da prođu zajedno kroz proces mapiranja problema u loklanoj zajednici na koje bi željele uticati i praviti promjene.

U vremenskom periodu od pet mjeseci predstavnice Udruženja ‘’SEKA’’ prošle su zajedno taj proces i stigle do ‘’Razgovora sa predstavnicima vlasti’’ kroz koji bi žene direktno u neformalnom razgovoru sa predstavnicima vlasti Goražda bilo omogućeno postavljati pitanja koja su definisana kroz njihove potrebe i koje su odradile i sa pravne strane, da bi se mogla pronaći ostvarljiva rješenja za ista.

Drugi cilj ovog razgovora je da žene praktično iskuse stečene edukacije o demokratskim procesima i civilnim tehnikama zagovaranja koja će povećati mogućnost njihovog aktivnijeg učešća u društvenom životu zajednice kao i u izbornim procedurama.

www.gorazde.ba2 (1)

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.