• OBJAVLJENO: 16.06.2016.
Srednja stručna škola „ Džemal Bijedić“ u Goraždu
DIPLOME ZA 71 MATURANTA

Maturanti SSŠ 15

Sedamdeset i jedan maturant i maturantkinja goraždanske Srednje stručne škole „ Džemal Bijedić“ dugo će pamtiti svečanost na kojoj su im uručene diplome o završenoj školi. Skromoj svečanosti , onako kako to inače rade u ovoj školi, prisustvovali su uz đake i profesore i zvaničnici zakonodavne i izvršne vlasti BPK i Općine Goražde, Pedagškog zavoda BPK i predstavnici drugih škola.

Maturantkinjama i maturantima, đacima, kako je rekao u obraćanju, najuspješnije generacije od kako škola nosi ime „ Džemal Bijedić“ čestitao je najprije direktor škole Admir Kurtović. Kurtović je zahvalnost uputio i profesorima škole koja se svrstala među najuspješnije u Bosni i Hercegovini po ukupnim rezultatima.
Čestitke su uputili i Amira Borovac u ime resornog kantonalnog ministarstva, te načelnik općine Goražde Muhamed Ramović.

Maturanti SSŠ5

Nagrade Nermi Karo, učenici generacije ( poslovno – pravni tehničar), uručio je direktor škole Admir Kurtović, a na kraju svečanosti su maturantima uručene diplome.
„ Sretna sam što pripadam ovako uspješnoj generaciji. Sa radošću pamtim sve naše zajedničke dane, sve što smo dijelili u proteklim godinama školovanja. Što se tiče mojih planova, zbog finansijske situacije nastojaću da se zaposlim a onda svakako i da nastavim školovanje“ – kazala je učenica generacije.

Novina “Glas Goražda”

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.