• OBJAVLJENO: 28.06.2016.
Održana 15. redovna sjednica Skupštine BPK Goražde
Usvojen Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o imovini BPK Goražde

slike6 006

Skupština Bosansko-podrinjskog kantona Goražde održala je danas svoju 15. redovnu sjednicu. Na početku sjednice, nakon usvajanja dnevnog reda uslijedila je verifikacija mandata u Skupštinu BPK Goražde poslanice Alme Obuće, te polaganje zakletve.

U okviru Vladinog sata, podneseno je niz poslaničkih pitanja i inicijativa a nakon toga uslijedila je rasprava o Prijedlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o imovini BPK Goražde.  Riječ je o izmjenama koje se odnose na način raspolaganja  imovinom kantona koja se ne koristi putem neposredne pogodbe i neposrednoj zamjeni nekretnina. Nakon rasprave, većinom glasova u Skupštini izmjene ovog zakona su usvojene. Postupci raspolaganja imovinom Kantona započeti prije stupanja na snagu ovog zakona će se okončati po odredbama koje su važile do dana stupanju na snagu ovog zakona.

slike6 023

Na današnjoj sjednici Skupštine BPK Goražde po skraćenom postupku razmatrani  su prijedlozi Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjim poslovima i Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije. Ovaj posljedni zakon je usvojen, dok je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjim poslovima povučen s dnevnog reda na doradu .

Obzirom da je zamjenik predsjedavajuće Skupštine BPK Goražde iz reda hrvatskog naroda  Edim Fejzić  na ovu funkciju podnio ostavku, usvojena je odluka o njegovom razrješnju, a na ovu funkciju imenovan je Muamer Omanović, takođe iz reda hrvatskog naroda.

Na prijedlog Komisije za izbor  i imenovanja Skupštine BPK Goražde, uslijedilo je donošenje Pravilnika za izbor i imenovanje članova Odbora za žalbe javnosti, a nakon toga tajnim glasanjem i izbor članova ovog odbora.

Do kraja zasjedanja, Skupština BPK Goražde usvojila je Izvještaj o radu Policijskog komesara za period 01.01-31.03.2016.godine te Odluku o imenovanju Odbora za javna priznanja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.