• OBJAVLJENO: 20.07.2016.
Premijer i resorni ministar posjetitli opštinu Čajniče
Završeni radovi na sanaciji lokalnog puta Međurječje-Batovo-Vihnići

1

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković i ministar za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice BPK-a Goražde Damir Dučić jučer su posjetili opštinu Čajniče i obišli dio puta koji je izgrađen sredstvima Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Naime, Odlukom Vlade Bosansko- podrinjskog kantona Goražde odobrena su novčana sredstva  Regionalnom odboru za povratak u jugoistočnu Bosnu na ime finansiranja troškova sanacije lokalnog puta Međurječje-Batovo-Vihnići u opštini Čajniče.

Prema riječima resornog ministra Damira Dučića, sanaciju ove putne komunikacije u opštini Čajniče nije bilo moguće ranije realizovati zbog loših vremenskih uslova, a s obzirom na to da u ovim mjestima ima oko 300 obnovljenih kuća sanacija je bila neophodna.

Slike B 002

„Očigledno je da su radovi na sanaciji putne komnukacije Međurječje-Batovo-Vihnići urađeni veoma kvalitetno. Urađeno je oko 10 kilometara puta. Na naše veliko zadovoljstvo, krajnji ishod jeste da je ovaj put završen i ono što smo mogli vidjeti prilikom posjete opštine Čajniče je da su povratnici veoma zadovoljni i sretni urađenim poslom“, istakao je ministar Dučić, te je dodao da je izvođač radova bila firma „Okac“ Goražde, koja je profesionalno odradila svoj dio posla.

Sanacija putne komunikacije u dužini od 10 kilometara, a na koju se nadovezuju putni pravci Slatina-Bučkovići-Karovići i drugi putni pravci koji vode do imanja povratnika, naročito će biti od velikog značaja za povratnike u opštini Čajniče.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.