• OBJAVLJENO: 20.07.2016.
VGT osiguranje uručilo donatorski ček od 15.000 KM SOS dječijim selima BiH
Vlada BPK Goražde podržala otvaranje Resursne sobe i SOS Centra za rani rast i razvoj u Goraždu

Slike B 043

Povodom otvaranja Resursne sobe i SOS Centra za rani rast i razvoj, te nove poslovnice VGT osiguranja u Goraždu, danas je u dječijem vrtiću SOS „Kinderdorf„ Goražde upriličeno potpisivanje ugovora o donaciji i primopredaja čeka u vrijednosti 15.000 KM.

Ugovor o donaciji kojom se osiguravaju sredstva za rad Resursne sobe i SOS Centra za rani rast i razvoj potpisali su Faruk Smajević, član Uprave VGT osiguranja i nacionalni direktor SOS Dječijih sela BiH Amir Omanović.

Kako ističe član Uprave VGT osiguranja Faruk Smajević, partnerstvo VGT osiguranja i SOS Dječijih sela BiH traje već tri godine, s namjerom da se poboljšaju uvjeti obrazovanja i razvoja djece i mladih ljudi, radi kavlitetnije budućnosti naše zemlje.

„VGT osiguranje, kao istinski prijatelj SOS Dječijih sela BiH, trajno je opredjeljeno da obezbijedi podršku onima kojima je najpotrebnija. Kao društveno odgovorno poslovanje smo uvijek podržavali rad organizacija koje brinu o djeci, prije svega svim marginaliziranim grupama u našoj zajednici. To je oblast, kojoj zajednica treba da pokaže i svoju snagu  i zrelost, a i svakako društvenu odgovornost. Želja naše kompanije je da bude dio porodice koja djeci, kojoj je to najpotrebnije, osigurava sretno i bezbrižno djetinjstvo“ – kazao je on.

Prema riječima nacionalnog direktora SOS Dječijih sela BiH Amira Omanovića, saradnja će biti uspostavljena i sa ostalim općinama, kao što su Foča, Ustikolina, kako bi se na što većem nivou uspostavile rane prevencije i detekcije kod djece.

„ VGT osiguranje je sa zadovoljstvom prihvatilo prijedlog za podršku aktivnostima Resursne sobe i SOS Centra za rani rast i razvoj u Goraždu. Zahvaljujući prijateljima iz VGT osiguranja  omogućit ćemo da znatno veći broj djece u Goraždu prođe kroz obavezno predškolsko obrazovanje. Mi ćemo se dobro fokusirati na rad i intervenciju kod djece koja će pohađati aktivnosti, a onda ćemo zajedno, sa istim partnerima proširivati kapacitete, kao i  traženje mogućnosti za dodatna sredstva. Veliki je doprinos i to što ćemo surađivati sa Fočom, Ustikolinom i drugim općinama“ – riječi su Omanovića.

Otvorenje Resursne sobe i SOS Centra za rani rast i razvoj u Goraždu bit će od velikog značaja za djecu sa poteškoćama u razvoju, kao i za djecu i porodice iz marginaliziranih grupa, a podršku i inicijalna sredstva je osigurala Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.