• OBJAVLJENO: 18.08.2016.
Održana treća redovna sjednica Kantonalnog štaba civilne zaštite BPK-a Goražde
Stanje ugroženosti od prirodnih i drugih nesreća u periodu maj-august 2016. godine zadovoljavajuće

Stab CZ 006

Kantonalni štab civilne zaštite Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je održao treću redovnu sjednicu kojom je predsjedavala Aida Obuća, komandant Kantonalnog štaba civilne zaštite Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Sjednici su prisustvovali i ostali članovi, te načelnik Kantonalnog štaba civilne zaštite Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Ramo Živojević.

Prema riječima načelnika Štaba, stanje ugroženosti od prirodnih i drugih nesreća na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde u periodu maj-august 2016. godine je zadovoljavajuće.

„Ono što ugrožava područje Bosansko-podrinjskog kantona Goražde jeste pojava NUS-a (neekspolodirana ubojita sredstva), ali zahvaljujući dobroj saradnji sa pripadnicima MUP-a BPK Goražde aktivnosti po tom pitanju uspješno su riješene. Ovaj period od tri mjeseca možemo ocijeniti povoljnim i nadamo se da ćemo u narednom periodu imati ovakvu situaciju“ – kazao je on.

Na sjednici su također razmatrani i zahtjevi Općine Goražde za dodjelu pomoći kako bi se izvršila nadoknada šteta koje su prouzrokovane prirodnim i drugim nepogodama.

S tim u vezi, inicirano je donošenje prijedloga Odluke o odobravanju novčanih sredstava za sanaciju porodične kuće Sakiba Hubjera, na kojoj je prouzrokovana šteta prilikom elementarne nepogode u januaru 2016. godine.

Istaknuto je da će se ova odluka realizovati u  skladu sa mogućnostima i raspoloživim sredstvima Vlade Bosansko-podrinjskog kanotna Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.