• OBJAVLJENO: 19.09.2016.
U sklopu obilježavanja Dana BPK-a i općine Goražde
Otvoreni teniski tereni

6

Svečani dio programa završen je otvaranjem teniskih terena na Gradskom stadionu. Vrpcu su presjekli načelnik općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović, premijer BPK-a Emir Oković, predsjedavajuća OV Goražde Jelena Mirković, ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK-a Damir Žuga, te gosti iz Bahreina.

Riječ je o zajedničkoj investiciji Općine Goražde, Vlade BPK-a Goražde, firme Prevent te specijalnog donatora dr. Ulricha Hogenschurza. U izgradnju teniskih terena uloženo je ukupno 80 hiljada KM.

Prvi meč odigrali su načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović i ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK-a Damir Žuga, a nakon toga su prisutni mogli pogledati nastup dvojice mladih reprezentativaca Radomira Tomića iz Zvornika i Ahmeda Kurtića iz Tuzle.

img_9482

”U pitanju je velika svečanost. Ovo nam je nedostajalo u sklopu ovog Sportskog centra. Zaista, uz stadion i ostale sadržaje, ovo je ukras ovog grada. Ostaje nam još da uradimo svlačionice, reflektore. Svakako da je ovo uradila Općina Goražde sa Vladom Kantona, firmom Prevent i posebnim donatorom, dr. Ulrichom  Hogenschurzom koji je donirao 17 hiljada KM. Sretni smo da mladi mogu već od večeras imati svoje termine ovdje, i evo u toku je prva utakmica mladih reprezentativaca BiH”- kazao je u izjavi za medije načelnik općine Goražde.

Obilježavanje Dana Općine i BPK-a Goražde biće nastavljeno i u narednim danima, odnosno utorak i srijedu kada će u općinama Foča i Pale u FBiH biti održana projekcija dokumentarnog filma ” 20 godina BPK-a Goražde, te u nedjelju 25.09.2016. održavanjem XIV Memorijalnog košarkaškog turnira ”Damir Kanlić Žućo”.

www.gorazde.ba

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.