• OBJAVLJENO: 28.09.2016.
Federalni ministar energije, rudarstva i industrije
Ministar Džindić u posjeti privrednim subjektima na području BPK-a Goražde

6

Ministar energije, rudarstva i industrije FBiH Nermin Džindić, jučer se tokom posjete Goraždu sastao i s predstavnicima privrednih subjekata te posjetio kompanije „Bekto Precisa“, „Emka Bosnia“, „Prevent“, kao firme na prostoru industrijske zone „Pobjeda.“

„Generalna ocjena je da je stanje u tim privrednim društvima zaista zadovoljavajuće. Ljudi rade ono za šta su obučeni po svim mogućim standardima koji pripadaju privrednim granama i mislim da je svijetla budućnost industrije ovog Kantona. Sa premijerom Kantona smo razgovarali o konkretnim projektima koji će dovesti do povećanja zaposlenja. To su projekat HE Ustikolina, kao i putna komunikacija na relaciji Sarajevo- Goražde te još nekoliko drugih projekata“ – kazao je ministar Džindić.

Prema  riječima dirktorice „Prevent Goražde“ Lejle Ferhatbegović, u ovoj kompaniji, koja ima potencijal za proširenje kapaciteta, zaposleno je 1110 zaposlenika i potrebna joj je podrška viših nivoa vlasti.

I predstavnici ostalih privrednih društava složili su se u stavu da je za dalji razvoj privrede na ovom području potrebna podrška vlasti.

„Ovo je prvi put u istoriji Bektoprecise da je vlast učinila dosta toga za ovaj dio BiH. Bektoprecisa ima podršku. Uz podršku ove vlasti, pokrenuta su i dva nova projekta koji će se implementirati za optrilike mjesec dana“ – riječi su tehničkog direktora kompanije „Bektorecisa“ Amira Ćoralića.

Direktor firme „Pobjeda Rudet“ Muhamed Hubanić istakao je da vlada, kako na federalnom, tako i na kantonalnom nivou, ima tendencije za pružanjem podrške ovim firmama kako bi uz tu pomoć  osigurali svoju poziciju na domaćem tržištu, ali i inostranstvu.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.