• OBJAVLJENO: 19.10.2016.
Objavljeni rezultati Konkursa „Mladi i naslijeđe“ Federalnog ministarstva kulture i sporta
Čestitke prvonagrađenim učenicima s područja BPK-a Goražde

eu_heritage-day

Federalno ministarstvo kulture i sporta obznanilo je rezultate Konkursa „Mladi i naslijeđe“ objavljenog povodom  „Dana evropskog naslijeđa 2016.“ u okviru kojeg su se učenici osnovnih i srednjih škola sa teritorije Federacije BiH takmičili u izradi literarnih, dokumentarnih i video radova.

Učešće u ovom konkursu uzeli su i učenici osnovnih i srednjih škola s područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde koji su sa svojim radovima o temi „Materijalno i nematerijalno naslijeđe mog zavičaja“ostvarili zapažene rezultate.

Svi učenici s područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde osvojili su prva mjesta na ovom natjecanju, a radi se o učenici IX razreda OŠ „Ustikolina“ Ustikolina Amili Ramović, grupi učenika VI, VII, VIII i IX razreda OŠ „Hasan Turčalo Brzi“ Ilovača, te učenici III razreda SMŠ „Enver Pozderović“ Amili Crljenković.

Ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK-a Goražde Damir Žuga uputio je iskrene čestitke nagrađenim učenicima i njihovim nastavnicima, te im zaželio puno uspjeha i dobrih rezultata i u njihovom budućem radu.

Rezultati konkursa objavljeni su na službenoj web stranici Federalnog ministarstva kulture i sporta https://www.fmks.gov.ba/

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.