• OBJAVLJENO: 21.10.2016.
Mostar
Započela Druga međunarodna konferencija o obrazovanju odraslih

img_6804

U Mostaru je danas počela Druga međunarodna konferencija „Gradimo mostove u obrazovanju odraslih“, koju organizira DVV International — Ured za Bosnu i Hercegovinu, a pod generalnim pokroviteljstvom Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine.

Na konferenciji učestvuje više od 80 učesnika iz sedam zemalja, među kojima su vodeći teoretičari, istraživači i praktičari iz oblasti andragogije. Prisutno je i šest ministara obrazovanja, među kojima i ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK-a Goražde Damir Žuga, kao i predstavnici nadležnih vladinih tijela, nevladinih organizacija, te privatnih providera u oblasti obrazovanja odraslih u Bosni i Hercegovini.

Oni će sa kolegama iz regiona u narednih dva dana razmijeniti iskustva i pokušati pronaći adekvatne modele za unapređivanje prakse i saradnje u oblasti obrazovanja, učenja i obuke odraslih u Jugoistočnoj Evropi s fokusom na definiranje prioriteta za naredni period.

Konferenciju su otvorili pomoćnik Ministra civilnih poslova BiH Adnan Husić, premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg, direktor DVV International – Ureda za Bosnu i Hercegovinu Emir Avdagić, referent za odnose s javnošću, kulturu i protokol Ambasade SR Njemačke u BiH Susanne Mattis i generalni sekretar ICAE (International Council for Adult Education) Katarina Popović.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.