• OBJAVLJENO: 25.10.2016.
Održan nastavak 2. tematske sjednice Skupštine BPK-a Goražde
Usvojeni prijedlozi mjera za unaprjeđenje stanja u oblasti obrazovanja, kulture i mladih na području BPK-a Goražde

7

Skupština Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je održala nastavak 2. tematske sjednice posvećene obrazovanju, mladima i kulturi na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Nakon što su u prvom dijelu sjednice razmatrane informacije Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde o stanju u pomenutim oblastima i prijedlozi mjera za njegovo unaprjeđenje, u nastavku sjednice razmatrani su prijedlozi mjera za poboljšanje u ovim oblastima koje su predložile skupštinske komisije i poslanici.

Prijedloge zaključaka nadležnih skupštinskih komisija i poslanika razmatrala je i Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, o čemu je Skupštinu danas informisao ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga.

On je upoznao Skupštinu da je Vlada BPK-a Goražde u potpunosti prihvatila zaključke koje su predložili Komisija za obrazovanje, kulturu, informisanje i sport, Komisija za mlade, te poslanik Adis Halilović (SDA) i koji su postali sastavni dio mjera Vlade BPK-a za poboljšanje stanja u pomenutim oblastima.

Resorni ministar informisao je Skupštinu da Vlada BPK-a Goražde nije prihvatila prijedloge zaključaka koje je podnijela poslanica Edita Velić (DF), te istakao da će Vlada pomenute prijedloge uzeti u razmatranje prilikom izrade Strategije u oblasti obrazovanja za područje BPK-a Goražde, čije donošenje je planirano za narednu godinu.

U nastavku sjednice i Skupština se izjasnila o prijedlozima zaključaka o mjerama u oblasti obrazovanja, kulture i mladih koje je podnijela poslanica Edita Velić (DF) koji nisu dobili potrebnu većinu.

Prije zaključenja današnje sjednice, Skupština je usvojila i Zaključak kojim su prihvaćeni prijedlozi mjera za unaprjeđenje stanja u oblasti obrazovanja, kulture i mladih koje je predložila Vlada BPK-a Goražde, te je dato zaduženje Vladi i resornom ministarstvu da pristupe njihovoj realizaciji.

9

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.