• OBJAVLJENO: 14.12.2016.
Iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova BPK-a Goražde
Okončan postupak prijema policijskih službenika u činu „policajac“

emko-rizvanovic

Nakon provedene konkursne procedure, Lista kandidata za prijem u radni odnos policijskih službenika za početni čin „policajac“ u Upravu policije Ministarstva unutrašnjih poslova postala je konačna,  kazao je na današnjoj press konferenciji šef Ureda komesara policije Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emko Rizvanović.

Prema njegovim riječima, Lista  kandidata je postala konačna obzirom da na ovu Listu nije bilo žalbi. Devet kandidata koji su već pohađali osnovnu policijsku obuku na Policijskoj akademiji u Sarajevu, počeće raditi sutra, dok će jedan kandidat koji nije prošao obuku biti upućen na dodatne provjere i ljekarski pregled, a nakon toga i na obuku.

„U skladu sa presudama Općinskog i Kantonalnog suda u Goraždu, Uprava policije ponovila je postupak testiranja kandidata za prijem u radni odnos policijskih službenika za početni čin „policajac“. Devet kandidata je već  prošlo obuku na Policijskoj akademiji a jedan kandidat nije bio na ovoj obuci i on će nakon provedenih provjera i ljekarskog pregleda biti upućen na policijsku akademiju. U redovnoj proceduri, ovaj postupak je završen, Lista kandidata je postala konačna, nije bilo žalbi u ovom postupku, što znači da u redovnom postupku neće biti ni tužbi“ – riječi su Rizvanovića.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.