• OBJAVLJENO: 26.12.2016.
Održana sjednica Ustavne i zakonodavno-pravne komisije Skupštine BPK Goražde
Razmatran Prijedlog Odluke o privremenom finansiranju BPK Goražde

img_7517

Ustavna i zakonodavno-pravna komisija Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, na sjednici održanoj danas, razmatrala je materijale za 20. redovnu sjednicu Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Na sjednici  su razmatrani nacrti zakona o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica, o objavljivanju propisa i drugih opštih akata u Službenim novinama Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrada te Prijedlog odluke o privremenom finansiranju našeg kantona za period 01.01-31.03.2017.godine.

Kada je riječ o nacrtima zakona, Komisija je donijela zaključke kojim predlaže Skupštini BPK Goražde da ih donese i uputi u proceduru javnih rasprava.

Što se tiče Prijedloga Odluke o privremenom finansiranju, Ustavna i zakonodavno-pravna komisija Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde smatra da postoji pravno-zakonski osnov u odredbama Ustava Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za donošenje Odluke o privremenom finansiranju Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za period od 01.01-31.03.2017. godine; predložena je od ovlaštenog predlagača i postoji potreba za njenim donošenjem.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.