• OBJAVLJENO: 29.12.2016.
U JU OŠ „Fahrudin Fahro Baščelija“ održan drugi po redu Novogodišnji bazar
Novogodišnji bazar obilježio posljednju sedmicu u 2016.godini

10

U povodu novogodišnjih praznika jučer je u sportskoj sali Osnovne škole „Fahrudin Fahro Baščelija“ Goražde održan drugi po redu  Novogodišnji bazar.

Riječ je o manifestaciji na kojoj su učenici zajedno sa svojim nastavnicima i roditeljima, osmislili i kreirali raznovrsne proizvode, s ciljem razvijanja poduzetničkog učenja kod učenika.

Dobrodošlicu svim prisutnim uputila je direktorica JU OŠ „Fahrudin Fahro Baščelija“ Jasmina Djana, nakon čega je ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Damir Žuga Novogodišnji bazar proglasio otvorenim.

Učenički proizvodi, nastali kao rezultat njihovog rada i ideja, bili su raspoređeni na 32 štanda, gdje je svaki od proizvoda imao svoju cijenu.

Prema riječima direktorice ove škole Jasmine Djane, Novogodišnji bazar planiran je godišnjim planom škole, a pripremne aktivnosti za Bazar započele su početkom mjeseca decembra.

8

„Zaista svi učenici škole, roditelji i nastavnici radili su kao vrijedne pčelice. Mi danas imamo priliku vidjeti sve njihove proizvode. Ono što je posebno važno jeste da učenici imaju priliku za promociju poduzetničkog učenja, jer su trebali da dođu na ideju šta raditi, koji materijal odabrati, kako će odrediti cijenu i na kraju kako proizvod prodati“ – kazala je ona.

I ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Damir Žuga uputio je čestitke učenicima, nastavnicima i roditeljima na organizaciji ovakve manifestacije.

„Mislim da je ova manifestacija obilježila ovu sedmicu, posljednju sedmicu u ovoj 2016. godini i zaista smo mi u Ministarstvu ponosni što u ovoj školi održavanje jedne ovakve manifestacije prelazi u tradiciju. Poduzetničke kompetencije kod učenika svih uzrasta, od prvog do devetog razreda, kroz ovaj Novogodišnji bazar sigurno se adekvatno realizuju. Hvala svim učenicima i nastavnicima koji su na ovaj način dali svoj doprinos a koji nije mali“ – kazao je ministar.

Istaknuto je da će učenici nakon prikupljenog novca na Bazaru, zajedno s nastavnicima i rukovodstvom škole, učestvovati u nabavci neophodnog materijala za potrebe škole te će se  na taj način  zaokružiti jedan ciklus poduzetničkog učenja, što i jeste osnovni cilj organizacije ovog Novogodišnjeg bazara.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.