• OBJAVLJENO: 27.03.2017.
Održana sjednica Komisije za pitanja boračko-invalidske zaštite, izbjeglih i raseljenih lica i povratnika Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Razmatrani nacrti Budžeta Bosansko-podrinjskog kantona Goražde  i Zakona o izvršenju Budžeta Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2017. godinu

IMG_4825

Komisija za pitanja boračko-invalidske zaštite,izbjeglih i raseljenih lica i povratnika Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, na sjednici održanoj danas,  razmatrala je nacrte Budžeta Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i Zakona o izvršenju Budžeta Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2017. godinu.

Kada je riječ o Budžetu,  Komisija je donijela zaključak kojim se traži da se za 2017.godinu planiraju sredstva za boračku populaciju u iznosu od 5% od izvršenja Budžeta Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za prethodnu godinu, kako je to propisano Zakonom o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica. Takođe, zatraženo je da se planiraju sredstva za izgradnju centralnog spomen obilježja braniocima i spomen obilježja komadantu Zaimu Imamoviću te da  se planiraju značajnija sredstva za individualnu stambenu izgradnju pripadnika boračke populacije.

Komisija za pitanja boračko-invalidske zaštite, izbjeglih i raseljenih lica i povratnika traži da se odmah pristupi implementaciji Odluke o načinu raspolaganja stanovima u vlasništvu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde od 13. aprila 2010. godine i da se u skladu s ovom Odlukom pristupi dodjeli 45% ovih stanova pripadnicima boračke populacije..

Nakon donesenih zaključaka, Komisija za pitanja boračko-invalidske zaštite, izbjeglih i raseljenih lica i povratnika predložila je Skupštini da utvrdi nacrte Budžeta Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i Zakona o izvršenju Budžeta Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2017. godinu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.