• OBJAVLJENO: 29.03.2017.
U okviru posjete federalnog ministra za pitanje boraca i invalida narodno-oslobodilačkog rata
Inicirane mogućnosti zapošljavanja svih boračkih populacija s područja BPK-a Goražde

IMG_4891

Ministar za pitanje boraca i invalida narodno-oslobodilačkog rata Federacije BiH Salko Bukvarević i njegovi saradnici, nakon održanog sastanka sa premijerom Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emirom Okovićem i predstavnicima Koordinacije boračkih udruženja s područja kantona,  položili su cvijeće na centralnom spomen-obilježju ”Goražde – grad heroj svojim braniocima” te na taj način odali počast svim poginulim borcima na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

U okviru današnje posjete našem kantonu, ministar Bukvarević je zajedno sa premijerom Emirom Okovićem i predstavnicima koordinacije boračkih udruženja posjetio lokalitet Posestre, na kojem je započela realizacija projekta „Memorijalna šuma 8372 Srebrenica“.

Tom prilikom, goraždanski muftija Remzija ef. Pitić upoznao je ministra o značaju realizacije i ideje ovog projekta, koji u samom nazivu nosi simboliku i poruku, kojim će se obilježiti stradanje jednog naroda, uključujući pritom i one koji su stradali na području našeg grada i kantona.

IMG_4904

Također, stabla u kompleksu „Memorijalna šuma 8372 Srebrenica“ zasadili su resorni ministar Salko Bukvarević i njegovi saradnici.

Današnja posjeta Bosansko-podrinjskom kanotnu Goražde okončana je obilaskom fabrika namjenske prozvodnje: Unis-Ginex, Pobjeda Rudet i Pobjeda Tehnology te je tom prilikom održan zajednički sastanak premijera BPK-a Goražde Emira Okovića, načelnika Općine Goražde Muhameda Ramovića i resornog ministra Salka Bukvarevića sa direktorima i predstavnicima ovih fabrika, na kojem je razgovarano o mogućnostima zapošljavanja pripadnika demobilisanih boraca, kao i šehidske djece i djece ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.