• OBJAVLJENO: 24.04.2017.
Održana sjednica Kolegija Skupštine BPK Goražde
Utvrđene izmjene i dopune dnevnog reda za 23. redovnu sjednicu Skupštine te termin održavanja drugog nastavka 4. tematske sjednice

IMG_5364

Kolegij Skupštine Bosansko-podrinjskog akntona Goražde održao je danas sjednicu na kojoj su razmatrani prijedlozi za izmjene i dopune dnevnog reda za 23. redovnu sjednicu koja je zakazana za 25. april 2017.godine.

U dnevni red, na prijedlog poslanika Nena Zuka, uvršten je Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnim taksama BPK Goražde koji bi se trebao razmatrati po skraćenom postupku, te prijedlog Deklaracije o osudi podizanja križa ruskim ratnicima u Višegradu poslanice Edite Velić.

Kolegij Skupštine na današnjoj sjednici utvrdio je termin održavanja drugog nastavka 4. tematske sjednice Skupštine BPK Goražde. Sjednica će se održati sutra, s početkom u 09:30 sati.

Takođe, na današnjoj sjednici Kolegij je utvrdio nekoliko amandamana na Program rada Skupštine za 2017.godinu. Amandmani se odnose na uvrštavanje u Program nekoliko tačaka a to su: Zakon o državnim službenicima BPK Goražde, Izvještaj o realizaciji Akcionog plana u oblasti invalidnosti, Izvještaj o realizaciji strateških dokumenata, usvojenih od strane Skupštine BPK Goražde te usvajanje Akcionog plana za jačanje zdravstva na području našeg kantona. Amandmani su postali sastavni dio prijedloga Programa rada Skupštine BPK Goražde za 2017.godinu, s obzirom da je Kolegij predlagač ovog dokumenta.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.