• OBJAVLJENO: 22.05.2017.
Dani otpora u općini Pale u FBiH
Svečanost u Hrenovici

IMG_3346

Obilježavanje Dana otpora općine Pale u Federaciji BiH koje je započelo u subotu turnirom u malom fudbalu, nastavljeno je danas ceremonijom u Hrenovici. U prisustvu mnogobrojnih građana i predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti, te civilnog društva upriličeno je polaganje cvijeća i odavanje počasti šehidima i poginulim borcima s prostora ove općine.

Fuad Crnčalo, jedan od učesnika odbrambeno – oslobodilačkog rata (1992-1995) podsjetio je na značaj ovog datuma u okviru historijskog sata, upriličenog u povodu obilježavanja Dana otpora Hrenovice. Crnčalo je podsjetio na nadljudske napore naših boraca koji su se tada odlučno suprotstavili agresoru na našu domovinu.

IMG_3367

Prisutnim građanima obratio se i općinski načelnik Asim Zec u svojstvu domaćina, također, ističući značaj ovog datuma, koji je zlatnim slovima upisan u povijesti našeg kraja.

-Jedinstvo i sloga trebaju nam biti imperativ, kao što su bili našim braniteljima u najtežim vremenima – istakao j,e između ostalog, načelnik.

IMG_3369

Prigodnim riječima obratio se i premijer BPK Goražde Emir Oković, a mjesni imam mr. hfz. Elmir ef. Mašić u svom govoru podsjetio je na značaj mladih, koji su najveće bogatstvo i uzdanica ovog kraja, a koji trebaju zajednički raditi na prosperitetu i razvoju naše lokalne zajednice u budućem periodu.

IMG_3370

U povodu Dana otpora, učenici OŠ Prača učestvovali su na konkursu izrade literarnih radova s motivima Dana otpora. Najbolji radovi su i nagrađeni.

Također, povodom obilježavanja Dana otpora, danas je u mjesnoj džamiji, a u okviru vjerskog dijela programa proučen tevhidi – šerif pred dušu šehida.

Azra Omerović

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.