• OBJAVLJENO: 29.05.2017.
Uskoro će biti pokrenut postupak javne nabavke za opremanje dva sprata zgrade Vlade BPK
Opremanjem zgrade, pored finansijskih ušteda, stvorila bi se mogućnost efikasnijeg rada

Zgrada Vlade

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde trebala bi uskoro pokrenuti postupak javne nabavke za okončanje svih građevinskih radova na opremanju dva sprata zgrade Vlade.

Opremanjem ove zgrade i smještanjem kantonalnih institucija na jedno mjesto, napravile bi se velike uštede, povećala efikasnost, a i sama organizacija rada bi bila na većem nivou – kaže u izjavi za medije premijer BPK Goražde Emir Oković.

„I Akcioni plan koji smo mi usvojili na nivou Vlade u prošloj godini govori o izgradnji jednog administrativnog centra , a mi smo na sjednici Vlade donijeli odluku o pokretanju postupka javne nabavke. Kroz operativni plan i nivo finansijskih sredstava koja su obezbjeđena mi očekujemo da ćemo u što je moguće bržem periodu završiti građevinske radove, uspostavljanjem svih onih sistema komunikacija koje su prilagođene savremenom radu organa uprave. Kada bismo ovaj dio kompletirali, onda bismo oslobodili neke prostore za neke druge sadržaje za koje imamo dosta zahtjeva i potreba, a poznato je i da je Skupština BPK Goražde izrazila interes u pogledu stavaranja boljih uslova za rad“-ističe premijer Oković.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.