• OBJAVLJENO: 16.06.2017.
Za cestovno povezivanje sa BPK Goražde Vlada Kantona Sarajevo izdvojila 600.000 KM
Projekat asfaltiranja bi trebao biti okončan do kraja godine

Vlada Kantona Sarajevo je za sufinansiranje projekta cestovnog povezivanja s Bosansko-podrinjskim kantonom Goražde, kroz nastavak izgradnje puta Foča-Ustikolina-Grebak-Trnovo,  odobrila finansijska sredstva u iznosu od 600.000 KM. Radi se o asfaltiranju dionice puta  Mazlina-Grebak u dužini od 5.400 metra.

Za realizaciju ovog projekta koji će doprinjeti stvaranju infrastrukturnih uslova povezivanja BPK Goražde, u ovom slučaju konkretno mjesta Ustikolina i mjesne zajednice Jabuka sa Kantonom Sarajevo, Vlada BPK Goražde izdvojila je 50.000 KM, dok će dio sredstava obezbijediti i općina Foča u FBiH.

„To su aktivnosti koje mi provodimo zajedno sa općinom Ustikolina u smislu kompletnog povezivanja putnim komunikacijama na relaciji Ustikolina –Grebak-Trnovo. Cijeneći da u Kantonu Sarajevo imamo velikog prijatelja, išli smo s takvom jednom inicijativom i od strane Vlade Kantona Sarajevo i resornog ministarstva saobraćaja dobili podršku. U određenom smislu, kompletirali smo tu finansijsku konstrukciju i očekujemo da će to u ovoj godini biti u potpunosti realizovano“-istaknuo je premijer BPK Goražde Emir Oković.

Realizacija ovog projekta od višestrukog je značaja za Bosansko-podrinjski kanton i Kanton Sarajevo, budući da će se povezivanjem okolnih sela unaprijediti poljoprivreda i razvoj turizma na ovom području bogatom kulturno-historijskim znamenitostima, te pospješiti povratak prognanih i izbjeglih osoba.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.