• OBJAVLJENO: 19.06.2017.
Nastavlja se uspješna saradnja Vlade BPK Goražde i UNDP-a
U ovoj godini će se realizovati još dva značajna projekta energetske efikasnosti

Vlada BPK Goražde u saradnji sa UNDP-om  i ove godine će realizovati dva značajna projekta u oblasti energetske efikasnosti na području Grada Goražde. Riječ je o sanaciji krovnih pokrivača na objektima Ministarstva unutrašnjih poslova i Osnovne škole „Mehmdalija Mak Dizdar“ u Vitkovićima, a za ove  namjene će biti izdvojena finansijska sredstva u iznosu od  170.000 KM.

„Riječ je o dva značajna projekta čijom realizacijom i u ovoj godini nastavljamo našu uspješnu saradnju sa UNDP-om. Uzimajući u obzir da cjelokupnu tendersku proceduru provodi UNDP, očekivati je da ćemo za mjesec dana biti u prilici da potpišemo ugovore sa izvođačem radova, te da ćemo do početka nove školske godine završiti radove na Osnovnoj školi „Mehmedalija Mak Dizdar“ u Vitkovićima, kao i objekat zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova BPK Goražde“-istaknuo je premijer BPK Goražde Emir Oković.

Podsjetimo, u  protekle dvije godine Vlada BPK Goražde u saradnji sa UNDP-om uspješno je realizovala pet značajnih projekata energetske efikasnosti, koji su podrazumijevali izmjenu stolarije, krovnih pokrivača i fasada na objektima škola i kantonalnih institucija.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.