• OBJAVLJENO: 23.06.2017.
Prigodna svečanost povodom rekonstrukcije krovova i fasada stambenih objekata u ulicama Maršala Tita, Meha Drljevića i Jusufa Duhovića u Goraždu
Vlada kantona u ovaj projekat uložila oko 370.000,00 KM

Ispred zgrade kantonalne Službe za zapošljavanje danas je upriličena prigodna svečanost povodom okončanja projekta rekonstrukcije krovova i fasada stambenih objekata na kojima je izvršena nadogradnja potkrovnih stanova u ulicama Maršala Tita, Meha Drljevića i Jusufa Duhovića u Goraždu.

Ovoj svečanosti, između ostalih, prisustvovali su i zvaničnici Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i Grada Goražda.

Ministar za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline Slobodan Janković je ukazao na aktivnosti koje su se provodile prije same implementacije ovog značajnog projekta i izrazio je zadovoljstvo povodom okončanja ovog vrlo značajnog projekta, u čiju realizaciju je Vlada Bosansko-podrinjskog kanotna Goražde uložila oko 370.000,00 KM.

„Svi smo svjedoci da smo u prethodnih deset godina imali neriješen status potkrovnih stanova. U mandatu ove Vlade krenuli smo u jednu priču rješavanja tog statusa, na način da smo potpisali sporazum o raspodjeli ovih potkrovnih stanova s tada Općinom Goražde, a danas Gradom Goražde . Mi smo dalje, kao Vlada i kao Grad Goražde, vodili određene aktivnosti na legalizaciji ovih objekata koje je Grad Goražde već uknjižio, jer su prema sporazumu ovi potkrovni stanovi pripali Gradu Goražde, a mi smo kao ministarstvo na korak da to učinimo a proveli smo svu proceduru. Zaista mi je zadovoljstvo da smo ovo konačno uradili, i samim tim, dali jedan ljepši i moderniji izgled ovom dijelu grada“ – ističe ministar Janković.

Gradonačelnik Grada Goražde Muhamed Ramović uputio je čestitke Vladi kantona na implementaciji ovog projekta koji je doprinio ljepšem izgledu grada te je najavio nastavak rekonstrukcije preostalih dest zgrada u ovim ulicama.

„Mi ćemo vrlo brzo pristupiti samom rješavanju ovih deset zgrada, tj. rješavanju krovova i fasada, odnosno utopljavanju zgrada. Također, želim da ovom prilikom pomenem da će se naša saradnja, Grada i Vlade  nastaviti i kroz druge projekte koje smo planirali. Prije svega, prioritet nam je najveći projekat, tj. deponija i obaveze koje imamo s firmom s kojom smo potpisali ugovor. Vrlo brzo ćemo krenuti i sa izgradnjom pet novih zgrada i na taj način riješti problem samih kolektivnih centara“ – kazao je on.

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković također je izrazio zadovoljstvo na implementaciji ovog projekta te je ukazao na to da je generalno opredjeljenje od samog početka rada ove Vlade, rješavanje dugogodišnjih problema koji se, između ostalih, odnose i na uređenje lokalnih zajednica.

„Mislim da su radovi urađeni veoma kvalitetno. Imali smo generalno opredjeljenje da sistematski uđemo u uređivanje ove lokalne zajednice, naravno uključujući i ostale lokalne zajednice, tako da ako govorimo o ovoj ulici, osim asfaltiranog parking prostora, sanacije krovova i fasada i rekonstrukcije dvije ulice, dijela ulice Jusufa Duhovića i Meha Drljevića, mislim da smo jedan kompletan kvart zaokružili. Ovo je jedan putokaz na koji način zaista treba sistemski raditi i ako je ovo zvanično okončanje ovih radova, s moje strane kao premijera Vlade kantona, neka ovo bude jedan poklon građanima ove ulice pred nastupajuće bajramske praznike“ – riječi su premijera Okovića.

Ono što također treba naglasiti jeste da je izvođač radova na rekonstrukciji krovova i fasada stambenih objekata u ovim ulicama bila goraždanska firma GPD „Drina“ d.d.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.