• OBJAVLJENO: 28.07.2017.
Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde održala 112. redovnu sjednicu
Data saglasnost za potpisivanje ugovora o dodjeli sredstava za finansiranje sporta u 2017. godini

Na svojoj 112. redovnoj sjednici koja je održana jučer u kasnim poslijepodnevnim satima, Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde dala je saglasnost premijeru BPK Goražde i ministru za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport za potpisivanje ugovora o dodjeli finansijskih sredstava za finansiranje sporta iz javnih sredstava kojima se podstiče obavljanje sportskih djelatnosti na nivou BPK Goražde, a potpisivanje ugovora najavljeno je za kraj sljedeće sedmice.

Na prijedlog Ministarsrtva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Vlada je dala saglasnost na odluke školskih odbora JU MSŠ „Enver Pozderović“, JU STŠ „Hasib Hadžović“ i JU SSŠ „Džemal Bijedić“ Goražde za formiranje odjeljenja prvog razreda poljoprivrednog smjera, hemijsko-tehnološkog smjera, ugostiteljsko-turističkog smjera i tekstilnog smjera sa manjim brojem učenika u odnosu na minimum propisan Pedagoškim standardima u BPK Goražde.

Vlada  je usvojila Izvještaj o radu Komisije za provođenje postupka nabavke završnih građevinskih radova na 3. spratu i potkrovlju zgrade Vlade BPK Goražde, čime su stvoreni uslovi za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje građevinskih radova i stavljanje u funkciju neopremljenih prostorija u zgradi Vlade s ciljem uspostave jedinstvenog administrativnog centra u BPK Goražde.

Vlada je razmatrala i u skupštinsku proceduru uputila Informaciju o stanju šuma na području BPK Goražde Kantonalne uprave za šumarstvo.

Do završetka sjednice, Vlada je dala saglasnost na Program o izmjenama i dopunama Programa podrške razvoja poduzetništva i obrta za 2017. godinu, a razmatran je i u skupštinsku proceduru upućen Periodični izvještaj o izvršenju Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja BPK Goražde za period 01.01-30.06.2017. godine.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.