• OBJAVLJENO: 24.08.2017.
Utvrđen preliminarni Program obilježavanja
Održan prvi sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 18. septembra

Danas je održan prvi radni sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 18. septembra – Dana Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i općine Goražde na kojem su obavljene konsultacije te razmijenjene ideje u vezi sa ovogodišnjim Programom obilježavanja Dana BPK Goražde i općine Goražda.

Na sastanku je utvrđen i preliminarni Program obilježavanja.

– Program bi trebao da počne 14. i završi 18. septembra sa neke 22 aktivnosti koje su Kanton i lokalne zajednice planirale. Mislim da ćemo i ove godine na adekvatan način obilježiti 18. septembar koji ove godine pada u ponedjeljak i već znamo od ranije da je odlukom Skupštine on proglašen za neradni dan. Pozivam sve koji imaju neke dodatne ideje da se jave Vladi Kantona ili lokalnim zajednicama, kako bismo adekvatno obilježili 18. septembar, najznačajniji datum za naš kanton  – kazao je ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport, ujedno i član Odbora Damir Žuga.

On je izrazio zadovoljstvo što će u okviru ovogodišnjeg Programa obilježavanja građanima biti predstavljen i projekat „Genocid na karti“, autora Mugdima Cvrlja koji govori o stradanju Bošnjaka u Srebrenici.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.