• OBJAVLJENO: 06.09.2017.
Za sufinansiranje projekata omladinskih udruženja izdvojena finansijska sredstva u iznosu od 8.000 KM
Četiri omladinska udruženja s prostora BPK Goražde ispunila uslove konkursa

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde donijela je odluku o odobravanju finansijskih sredstava  za sufinansiranje projekata omladinskih udruženja s prostora našeg kantona u iznosu od 6.400 KM

Na javni poziv Ministarstva za obrazovanje, mlade nauku, kulturu i sport BPK Goražde prijavljeno je šest  omladinskih udruženja od kojih su četiri ispunila uslove poziva i koja će biti podržana finansijskim sredstvima u iznosu od 1.000 do 2.100 KM.

„Udruženje mladih općine Pale u FBiH podržano je s projektom“ Unaprijeđenje društvenog života mladih u ovoj općini“, Kulturno udruženje mladih BPK za Internacionalni kamp Goražde, Udruženje „Omladinski savez“ Ustikolina za projekt „Kvalitetno provođenje slobodnog vremena“, te Udruženje za ruralni razvoj i podršku mladim ljudima „Krug“ iz mjesne zajednice Berič za projekt rekonstrukcije ograde na igralištu u ovoj mjesnoj zajednici“- ističe ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde Damir Žuga.

Vrijednost ovog programa je 8.000 KM. Osamdeset posto sredstava  odobreno je putem javnog poziva, dok  će dvadeset posto biti odobreno putem zahtjeva.

Konacan Plan raspodjele sredstava za sufinansiranje projektnih aktivnosti omladinskih udruzenja za 2017. godinu

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.