• OBJAVLJENO: 08.09.2017.
Utvrđen program obilježavanja 18. septembra - Dana BPK i Grada Goražda
Bosansko-podrinjski kanton i Grad Goražde obilježavaju 25. godišnjicu oslobođenja

Na današnjem sastanku, Organizacioni odbor za obilježavanje 18. septembra – Dana Bosansko-podrinjskog kantona i Grada Goražda utvrdio je program i finsansijski plan obilježavanja ovog značajnog datuma.

Aktivnosti predviđene programom obilježavanja jubilarne 25. godišnjice oslobođenja kantona i općine raspoređene su u sedam dana, a centralna manifestacija održaće se 18. septembra 2017. godine.

„U okviru programa obilježavanja, između ostalog, planirano je druženje boraca i boračkih populacija. Na  svečanoj akademiji  će biti upriličeno uručivanje  javnih priznanja u skladu s odlukama Skupštine BPK Goražde i  Gradskog vijeća Grada Goražda, a  kada je riječ o sportskim sadržajima nastojali smo da  uvrstimo sportske manifestacije, kao što su turniri “Mevzeta Perla Balja”, “Damir Kanlić Žućo”, “Elvedin Čakal Čaka” i niz drugih imena koja zaslužuju da uđu u okrilje ovog datuma“- istaknuo je premijer BPK Goražde Emir Oković.

Cijeneći da se radi o jubilarnoj godišnjici, premijer BPK Goražde ovom prilikom pozvao je sve građane kantona da se uključe u program obilježavanja.

P R O G R A M obiljezavanja 18.septembra

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.