• OBJAVLJENO: 25.09.2017.
Goražde
KOMEMORACIJA POVODOM SMRTI EDIBA ČOVČIĆA HARBE (1948 – 2017)

Goražde je siromašnije za čovjeka koji je duboko vjerovao u ljudskost, humanost, poštenje, prijateljstvo, predanost radu i svemu čime se bavio. Vjerovao i po tim principima živio. Sa terena fudbalskih stadiona na kojima je godinama postizao velike uspjehe, sa ulica njegovih Vitkovića i Goražda na kojima je uvijek s osmjehom susretao sugrađane, sa sastanaka fudbalskih sudija i kontrolora – zauvijek je otišao Edib Čovčić Harba. Otišao u legendu i u albume naših srca u kojima ćemo ga čuvati kao jedan od bisera s Drine.

Brojni saigrači iz njegovog voljenog FK „ Azot“ i drugih klubova iz Goražda, BPK Goražde i regije, njegovi prijatelji, odali su mu počast na komemoraciji održanoj u Velikoj sali goraždanskog Centra za kulturu.

„ Danas se opraštamo od čovjeka izuzetnih moralnih vrijednosti, sportske i ljudske veličine. Njegov prijateljski odnos, blag pogled i srdačan osmjeh poznati su u Bosni i Hercegovini i šire. Takvih je ljudi veoma malo. Oni koji su Harbu lično poznavali i imali priliku makar i mali dio vremena provesti s ovim velikanom mogu biti ponosni na svog druga, a Harba je prije svega bio prijatelj. Siguran sam da će se još dugo prepričavati njegova djela. Harba je nosio svoje Vitkoviće u srcu. Isto tako Vitkovići će nositi njega u srcu zauvijek – rekao je između ostalog na komemoraciji Amir Dragolj, predsjednik Uprave NK „ Azot“.

Od Ediba Čovčića Harbe, na komemoraciji su se oprostili i njegov saigrač Ratko Grujić, goraždanski gradonačelnik dr. sci Muhamed Ramović, Damir Žuga -ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde, sportski prijatelj Sulejman Kuljuh- Braco, novinar Hasan Gabela.

www.bpkg.gov.ba/Novine “Glas Goražda”

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.