• OBJAVLJENO: 29.09.2017.
Izlagači iz cijele BiH izložili svoje proizvode
U Ustikolini otvoren Sajam zdrave hrane 2017.

U Ustikolini, općina Foča u FBiH danas je održana tradicionalna manifestacija pod nazivom „Sajam zdrave hrane“  na kojoj su se okupili brojni proizvođači kako s prostora Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, tako i sa prostora cijele BiH.

Manifestaciji je prisustvovao veliki broj građana, predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti BPK-a i Grada/ općina u njegovom sastavu, a o značaju njenog održavanja govorili su načelnik općine Foča u FBiH Zijad Kunovac, direktor Federalnog zavoda za poljoprivredu Omer Kurtović, ministar za privredu Anes Salman i premijer BPK Goražde Emir Oković, koji je ovogodišnju manifestaciju proglasio otvorenom.

Uzimajući u obzir činjenicu da je poljoprivreda jedna od značajnijih grana privrede istaknuto je da će Vlada BPK Goražde i u narednom periodu osigurati podršku održavanju ovakvih manifestacija s ciljem pomoći poljoprivrednim proizvođačima da pronađu tržište za svoje proizvode.

Organizatori ove značajne manifestacije su Udruženje poljoprivrednih proizvođača općine Foča i Općina  Foča (FBiH), a finasijsku podršku za njeno održavanje obezbijedila je i Vlada BPK Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.