• OBJAVLJENO: 11.03.2005.
Deblokirano i selo Orahovice

Izvjestaj-1

Selu Orahovice koje se nalazi na području općine Goražde juče 10.03. omogućen je prilaz iz dva pravca, iz pravca Brzače i pravca Prače.
Premijer Bosansko-podrinjskog kantona sa saradnicima obišao je ovaj lokalitet gdje je konstatovano da se ipak stanjem na terenu može biti zadovoljno i date su pohvale JKP iz Prače koje održava ovu putnu komunikaciju iz pravca Prače za dobro urađeni posao.
Nakon obilaska terena, u kabinetu načelnika općine Pale-Prača Asima Zeca upriličen je sastanak kojem su osim premijera prisustvovali i ministar za privredu Ferid Bučo, direktor Direkcije za ceste Smajo Sijerčić i direktor Kantonalne uprave za civilnu zaštitu Ramo Živojević.

Na ovom sastanku su utvrđeni konkretni koraci za deblokadu preostalih sela koja su još uvijek zatrpana. U akciju čišćenja snijega uključena je i vojska Federacije, a preko kantonalne Uprave za civilnu zaštitu biće uključeni i planinari, te je utvrđen operativni plan za nastavak radova, dok se deblokada ostalih mjesta planira u naredna dva dana.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.