• OBJAVLJENO: 26.10.2017.
Iz Ministarstva za privredu BPK Goražde
Izdvojena finansijska sredstva za realizaciju projekata javnih komunalnih preduzeća „Ušće“ i „Prača“

Ministar za privredu BPK Goražde Anes Salman potpisao je danas sa direktorima JKP „Ušće“ d.o.o. Foča u  FBiH i JKP „Prača“ Prača u FBiH, Admirom Borovićem i Mehom Brdarićem, ugovore o korištenju sredstava po Programu utroška sredstava za podršku unaprijeđenju usluga javnih komunalnih preduzeća u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde.

Sredstva za realizaciju ovih ugovora u iznosu od 20.000 KM obezbijedilo je Ministarstvo za privredu BPK Goražde.

Javnom komunalnom preduzeću „Ušće“ odobrena su sredstva u iznosu od 10.000 KM za podršku projektu rekonstrukcije i proširenja vodovodne mreže u naseljima Lopare i Bratovčići.

Isti iznos sredatava odobren je i Javnom komunalnom preduzeću  „Prača“ koji će ih iskoristiti za opremanje postojeće mehanizacije i poboljšanje komunalne infrastrukture, te opreme za distribuciju pitke vode do krajnjih korisnika.

„Namjera nam je da pomognemo javnim komunalnim preduzećima, kako njihovoj opstojnosti tako i projektnim prijedlozima, s kojim su se oni prijavili i zatražili finansijsku podršku. Mogu da potvdim da je generalno opredijeljenje Vlade da se na ovaj način i u narednom periodu pomažu javna komunalna preduzeća, jer to je nama svima u interesu, uzimajući u obzir da ona postoje i rade za dobrobit društvene zajednice“- kazao je ovom prilikom ministar Salman.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.