• OBJAVLJENO: 28.11.2017.
Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport i Institut za jezik Univerziteta u Sarajevu
Dogovoren novi ciklus seminara za nastavnike, odgajatelje i stručne saradnike

Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport i Pedagoški zavod Bosansko-podrinjskog kantona Goražde u sklopu svojih redovnih aktivnosti organiziraju i provode edukacije i seminare za nastavnike, odgajatelje, stručne saradnike i saradnike zaposlene u odgojno-obrazovnim ustanovama na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. U januaru školske 2017/2018. godine je planirana realizacija edukacija za nastavnike bosanskog jezika i književnosti i nastavnike razredne nastave iz oblasti bosanskog jezika i književnosti naroda BiH.

S ciljem osiguranja kvaliteta edukacija, Pedagoški zavod Bosansko-podrinjskog kantona Goražde planira za realizaciju ovog projekta angažovati eksperte iz datih oblasti. Tematske oblasti na koje će se odnositi edukacije su sljedeće:

– Historija jezika

– Savremena jezička praksa: pravopisni problemi

– Akcentologija u savremenom bosanskom jeziku

– Književnost u nastavnoj praksi

Shodno gore rečenom, dana 28.11.2017.godine je organiziran radni sastanak sa predstavnicima Instituta za jezik Univerziteta u Sarajevu, s kojim Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde ima potpisan protokol o saradnji, kako bi se dogovorile aktivnosti kroz koje bi Institut dao svoj doprinos realizaciji ovih aktivnosti. Sastanku su pored resornog ministra Damira Žuge, prisustvovali direktor Instituta za jezik, dr. Alen Kalajdžija, Hadžem Hajdarević, književnik i uposlenik Instituta, Dika Makota, direktorica Pedagoškog zavoda i Emina Hadžić, stručna savjetnica za oblast obrazovanja.

Osim dogovorenih edukacija koje se planiraju realizirati u januaru 2018.godine, razgovarano je i o nastavku saradnje u narednom periodu.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.