• OBJAVLJENO: 07.04.2005.
Ministar MUP-a BPK Goražde uručio članovima Javno-žalbenog biroa rješenja o imenovanju

program-MUP-a-big2

Nakon skoro dvije godine od prvog raspisivanja konkursa, danas je završen proces imenovanja članova Javno-žalbenog biroa Ministarstva unutrašnjih poslova BPK Gorazde.

Ministar KMUP-a Goražde Nusret Sipović, 06.04.2005.godine u svom kabinetu, u prisustvu sekretara Nermina Džambegovića i predstavnika EUPM-a, na svečan način uručio je rješenja o imenovanju članovima novoformiranog Javno-žalbenog biroa KMUP-a, čiji je zadatak nadziranje rada Jedinice za profesionalne standarde prilikom istražnog postupka po pritužbama građana ili službenika KMUP-a na rad policije.

Predsjedavajuci Javno-žalbenog biroa KMUP-a Goražde je Pero Čivša, diplomirani pravnik iz Sarajeva, a njegovi članovi su: Amira Ratković, dipl.ecc., profesorica engleskog jezika i književnosti i Edib Bičo, načelnik Sektora kriminalističke policije iz Goražda .

Ovaj biro imenovala je Komisija za odbranu i sigurnost Skupštine BPK –a Goražde, a rješenja o njihovom imenovanju donio je resorni kantonalni ministar.

Članovi Javno-žalbenog biroa trebali bi se sastajati jedanput sedmično ili po potrebi, a svoje pritužbe na rad policije , građani mogu, od danas, upućivati i na njihovu adresu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.