• OBJAVLJENO: 15.04.2005.
Direktor RTV BPK Goražde podnio ostavku

4808

Direktor Radio televizije Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Ernad Metaj podnio je ostavku na ovu funkciju.

Kako je saopćio novinarima na tim povodom upriličenoj press konferenciji, razlog ovakve odluke nije to što kao direktor nije odgovorio postavljenom zadatku u smislu funkcionisanja ove medijske kuće, već je prije svega, moralne prirode.

“Povod su posljednja dešavanja oko navodnog “seksualnog uznemiravanja “novinarke RTV BPK Goražde i niz reakcija koje su uslijedile. U emisiji FTV “Centralni zatvor” rukovodstvo RTV BPK Goražde je prozvano da nije dozvolilo emitiranje spornog snimka koji je objavljen u “Centralnom dnevniku” NTV Hayat, što nije istina – kazao je Metaj.

On je naglasio da činom podnošenja ostavke ne traži opravdanje za sebe kao direktora već da je moralno to učiniti, s obzirom da, kako je kazao, nije mogao kontrolisati situaciju i tako zaštititi većinu uposlenih u ovom mediju.

” Kako se može zabraniti nešto što, bar ja lično, do samog emitiranja nisam znao. S druge strane, od mene, niti od glavnog i odgovornog urednika, službeno nije zatražena bilo kakva zaštita, a da je to učinjeno epilog bi sigurno bio puno drugačiji – kazao je Metaj naglasivši da sporni snimak nije bio niti u arhivi Kantonalne RTV, tako da ni kao takav nije mogao biti korišten.

(preuzeto sa www.gorazde-x.com)

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.