• OBJAVLJENO: 15.04.2005.
Završen projekt “Računom do nagrade”

fiskalni_racun

Realizacija projekta “Računom do nagrade” okončana je javnim izvlačenjem dobitnika vrijednih novčanih nagrada a koje je u ove svrhe obezbijedila Vlada Bosanko-podrinjskog kantona Goražde i kantonalno Ministarstvo finansija.

Riječ je projektu, odnosno nagradnoj igri za građane BPK Goražde koju su u novembru prošle godine pokrenuli Vlada Kantona i resorno ministarstvo, a s ciljem poboljšanja naplate javnih prihoda.

“Kroz projekat “Računom do nagrade” u proteklih pet mjeseci ( do 31.marta), građani BPK Goražde u svojim općinama predavali su račune koje su dobijali uz kupljenu robu, a u obzir su dolazili samo računi izdati od poreznih obveznika na području ovog Kantona – kazao je ministar finansija Milenko Grujić, dodajuci da je ovaj projekat u potpunosti uspio.

“Pristiglo je na hiljade računa na čijoj poleđini su građani trebali upisati svoje osobne podatke. Postigli smo i efekat po pitanju poboljašanja naplate javnih prihoda. U vrijeme trajanja ove nagradne igre naplata javnih prihoda povećana je za 5 do 10 posto” – kazao je ministar, izrazivši nadu da su građani stekli naviku da za svaku kupljenju robu i ubuduće uzimaju račun.

On je pojasnio da se uspjeh ovog projekta ogleda i u činjenici da je velikom odzivu građana doprinio i bogat nagradni fond, jer je Vlada obezbijedila 5 000 KM, a građanima su dodijeljene četiri nagrade.

“Nadamo se da su nagrade otišle u prave ruke, odnosno osobama kojim je novac zaista prijeko potreban. Izvlačenje je proteklo u najboljem mogućem redu, a regularnost su pratili članovi posebno formirane komisije iz reda poreznih obveznika ali i običnih građana, odnosno kupaca ” – kazao je ministar.

Prvu nagradu s najvećim iznosom od 2000 KM osvojila je Suvada Harbinja iz goraždanskog naselja Vitkovići. Nagradu u iznosu od 1 500 KM osvojio je Kerim Dragolj iz Goražda, treća nagrada od 1 000 KM pripala je Hamzi Ferhatoviću takođe iz Goražda, dok je nagrada od 500 KM pripala Huseinu Ćoriću  iz općine Foča – Ustikolina.

(preuzeto sa gorazde-x.com)

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.