• OBJAVLJENO: 28.03.2018.
Obilježeno 70 godina postojanja jedne od najstarijih odgojno-obrazovnih ustanova u Goraždu
Osnovna škola „Husein ef.Đozo“ u Goraždu obilježila Dan škole

Povodom Dana škole i 70. godišnjice postojanja i rada Osnovne škole „Husein ef. Đozo“, učenici i nastavnici ove škole priredili su danas u Gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“ u Goraždu bogat kulturno-zabavni program.

Uz učenike škole, svečanosti su prisustvovali i njihovi nastavnici, roditelji te prijatelji škole, među kojima i predstavnici škole  „Yahya Kemal Ortaokulu“ iz općine Bayrampaşa u Istanbulu.

Pored direktorice škole Halide Kurtović, prisutnima su se ovom prilikom obratili i premijer BPK Goražde Emir Oković, ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga te gradonačelnik Grada Goražde Muhamed Ramović.

Uz čestitke učenicima i nastavnicima, premijer i resorni ministar izrazili su svoju podršku ovoj školi i njenim uposlenicima te najavili nove projekate usmjerene na stvaranje boljih uslova za odvijanje nastave u ovoj osnovnoj školi.

Posebno je istaknut Projekat utopljavanja školskog objekta OŠ „Husein ef. Đozo“ i OMŠ „Avdo Smailović“ koji bi se trebao realizovati u ovoj godini.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.