• OBJAVLJENO: 30.04.2005.
Ako još niste odlučili gdje ćete za Prvi maj- dođite na Modran kod Ustikoline i provedite ga sa izviđačima Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
LOGORSKA VATRA I URANAK NA DRINI

7

Jos nije kasno da se večeras, 30.04.2005.godine pridruzžite izviđačima Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, te da uz logorsku vatru kraj ljepotice Drine i uz bogat kulturno-umjetnički program, dobro provedete ovo predprazničko, prvomajsko veče. Program počinje u 20,00 h u kampu izviđača na Modranu, a završava se u 23,00 h.

Pored logorske vatre uoči praznika, sutradan Prvog maja izviđači organizuju URANAK NA DRINI. Dolazak izviđača iz Prače, Goražda i Ustikoline očekuje se u 09,00 h.

Svečanu smotru izviđača u 10,00 h izvršiće predsjednik Saveza izviđača BPK-a Goražde Salko Obhođaš, a nakon toga počinje izviđački višeboj pod nazivom “ Modran 2005.”

Proglašenje pobjednika izviđačkog višeboja i uručenje priznanja predviđeno je u 12,00 h, kad će se održati i press konferencija za medije.

Ovu manifestaciju, u saradnji sa Turističkom zajednicom BPK-a, a u povodu obilježavanja početka turističke sezone na Drini i promocije ljepote izletišta “Modran” organizuje Savez izviđača Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Za organizovane grupe koje, takođe žele provesti ovaj prvomajski , praznički dan na Modranu bit će obezbjeđeno iznajmljivanje kamp opreme, uz simboličnu naknadu.

Kamp “ Modran” ima pitku vodu, kantinu sa svim vrstama robe, kao što su osvježavajući napitci, jela s roštilja, sportski rekviziti i drugo.

Dakle, ako još ne znate gdje ćete dočekati Prvi maj, dođite na Modran kod Ustikoline, na rijeku Drinu i provedite nezaboravan dan.

Sretan vam Prvi maj!!!

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.