• OBJAVLJENO: 19.04.2018.
Iz Ministarstva za socijalnu politiku, zdavstvo, raseljena lica i izbjeglice
Obećana podrška aktivnostima s ciljem povećanja bezbjednosti uposlenih u zdravstvu

Ministrica za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Sabira Bešlija upriličila je juče sastanak s predsjednicom Upravnog odbora Ljekarske komore BPK Goražde Vesnom Nemec-Klisura.

Na sastanku je razgovarano o sigurnosti na radu zaposlenika u zdravstvu, s posebnim akcentom na nedavni fizički napad na uposlenike Kantonalne bolnice.

Nakon ovog nemilog događaja, Ljekarska komora BPK Goražde zatražila je postavljanje videonadzora, fizičko osiguranje ustanova i druge mjere kako bi se uposleni u zdravstvu osjećali sigurno, a  ovom prilikom ministrica Bešlija obećala je podršku u realizaciji ovih aktivnosti, što je u skladu sa Akcionim planom i prijedlogom mjera za unaprijeđenje zdravstva na području BPK Goražde za period 2017/2021. godina.

Također, istaknuto je da Ministarstvo za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice najoštrije osuđuje napad na uposlenike u zdravstvu te zahtjeva od nadležnih institucija da u okviru svojih nadležnosti, poduzmu sve mjere s ciljem osiguranja zaštite uposlenih zdravstvenih radnika.

Istovremeno, upućen je poziv svim uposlenicima u zdravstvu i pacijentima na uspostavljanje i održavanje međusobno korektnih odnosa, saradnje i razumijevanja.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.