• OBJAVLJENO: 25.04.2018.
Održan nastavak Godišnje sjednice Skupštine BPK Goražde
Usvojen Program rada Skupštine BPK Goražde za 2018. godinu

Na danas održanom nastavku svoje Godišnje sjednice, Skupština Bosansko-podrinjskog kantona Goražde razmatrala je dokument pod nazivom Implementacija ciljeva i politika Skupštine BPK Goražde kroz realizaciju Programa rada Skupštine BPK Goražde za 2017. godinu.

Obrazloženje i kratak osvrt na rad Skupštine u prošloj godini, u skladu s predloženim materijalom, dala je predsjedavajuća Skupštine Aida Obuća, a nakon diskusije u kojoj su učestvovali poslanici Rasim Mujagić, Muamer Omanović, Nihad Ćulov, Edita Velić i Nihad Gabela, Skupština se zaključkom izjasnila o predmetnom dokumentu koji nije usvojen.

Na sjednici su razmatrani ciljevi i politike BPK Goražde za 2018. godinu koje Skupština danas nije usvojila.

Ciljeve i politike predstavio je premijer BPK Goražde Emir Oković, a budući da su u toku rasprave iznesene primjedbe i sugestije na predloženi materijal, poslanik Muamer Omanović predložio je Skupštini da usvoji zaključak kojim bi se Vlada zadužila da u roku od petnaest dana pripremi novi dokument u kojem bi bili sadržani ciljevi i politike BPK Goražde za ovu godinu, što nije prihvaćeno.

U nastavku sjednice razmatrani su programi rada Skupštine i Vlade BPK Goražde za 2018. godinu.

Nakon ulaganja amandmana poslanika Nihada Ćulova za održavanje dvije tematske sjednice te obrazloženja amandamana, Kolegij Skupštine je prihvatio te amandamane tako da su oni postali sastavni dio Programa rada Skupštine BPK Goražde.

Radi se o tematskoj sjednici o temi „Odliv stanovništva s područja BPK Goražde i izrada Akcionog plana kako bi se isti smanjio ili zaustavio“. Termin za održavanje ove sjednice je drugi kvartal ove godine.

Druga tematska sjednica je o temi „Kreiranje konkurentskih prednosti u oblasti privrede i izrada Akcionog plana za dovođenje novih investitora.“ Termin za održavnje ove sjednice je takođe  drugi kvartal.

Nakon rasprave po predloženim materijalima, Skupština je donijela Odluku o usvajanju Programa rada Skupštine BPK Goražde, dok Program rada Vlade BPK Goražde nije usvojen.

U okviru tačke pod kojom je razmatran Program rada Vlade, Skupština se izjasnila o prijedlogu zaključka poslanika Muamera Omanovića o tome da Vlada dostavi izmijenjeni Program rada za ovu godinu, što nije usvojeno.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.