• OBJAVLJENO: 25.04.2018.
Zahvalnice Službe za zapošljavanje firmama "Ginex" i "Prevent", komapnijama koje su u prošloj godini zaposlile najviše lica sa evidencije nezaposlenih u BPK Goražde
U 2017.godini ostvareni rekordni rezultati u oblasti zapošljavanja

Oko 1200 osoba sa evidencije Službe za zapošljavanje zaposleno je u 2017.godini što je najuspješniji rezultat ostvaren u zapošljavanju na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde od 2010.godine.

Najveći broj osoba u prošloj godini zaposlile su firme „Ginex“ (133) i „Prevent“ (119) iz Goražda.

„U razgovorima sa kantonalnim premijerom, predstavnicima Privredne komore i Udruženjem poslodavaca dogovorili smo se da na jedan simboličan način iskažemo našu zahvalnost tim dvjema kompanijama – kazala je Nafija Hodo, direktorica Službe za zapošljavanje BPK Goražde na svečanosti tokom koje su direktoricama „ Preventa“ Lejli Ferhadbegović i „ Ginexa“ Muneveri Fočo, uručene prigodne zahvalnice.

Uz zahvalnost na dodijeljenim priznanjima kojim se afirmišu vrijednosti ovih kompanija, posebno zapošljavanje mladih, istaknuto je da će firme Ginex i Prevent u ovoj, ali i narednim godinama, stvarati uslove za otvaranje novih radnih mjesta.

-Nama je izuzetna čast što se i na ovaj način valorizuju naš doprinos zapošljavanju i naše opredjeljenje da to činimo i ubuduće. Mi smo poslovna porodica koja broji 1400 radnika, a obzirom da je automobilska industrija uvijek turbulentna mi se tome i prilagođavamo, pa će shodno tome biti kreiran i naš odnos u oblasti zapošljavanja, naravno u skladu za politikama zapošljavanja na nivou kantona, gdje imamo odličnu saradnju sa resornim ministarstvom i službom – kazala je Lejla Ferhadbegović, direktorica goraždanske kompanije „ Prevent“.

Premijer BPK Goražde Emir Oković smatra da je ovo je jedan lijep gest prema poslodavcima koji su svojim angažmanom u najvećem obimu doprinjeli porastu zaposlenosti na području našeg Kantona.

– Ova je inicijativa Službe za zapošljavanje prilagođena i vremenu i aktuelnom trenutku i apsolutno se naslanja na ciljeve i politike kantonalne Vlade utvrđene kroz one najznačajnije akte kao što su Prostorni plan i Strategija razvoja, kao i našu projekciju rasta zaposlenosti na nivou godine od 2,2 posto. Inače rast zaposlenosti u protekle tri godine je veoma značajan, preko devet posto, što su jako dobri rezultati i s tog aspekta postoji potreba da se zahvalimo poslodavcima koji su tome doprinijeli u najvećem obimu. Pored ovog, imamo potrebu da se zahvalimo svima onima koji uplaćuju poreze u budžet BPK i o tome ćemo u narednom periodu puno više govoriti i na kraju na prigodan način se zahvaliti kompanijama koje u tom dijelu najviše doprinose u realizaciji ciljeva BPK, a koji se ostvaruju kroz budžet- kazao je premijer.

Svečanom uručenju zahvalnica, na kojem je razgovarano i o narednim projektima u provođenju politike stvaranja uslova za bolji razvoj BPK i godišnji rast broja zaposlenih, prisustvovali su između ostalih predsjednici Udruženja poslodavaca i Privredne komore BPK Goražde, Šejla Bojadžija i Dževad Terović.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.